Het belang van social media voor jouw onderneming

Mathijs Vermeulen – 25 augustus 2020

Online marketing
Social media

Waarom is social media belangrijk voor jouw onderneming?

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is nog steeds een relatief jong iets en het blijft altijd in beweging. Zo komen er nieuwe platformen bij, en zwakken andere platformen af. Social media is niet alleen voor particulieren leuk, maar ook voor jouw onderneming. Zo biedt het de kans om makkelijk in contact te komen met jouw doelgroep en daarnaast kun je je naamsbekendheid vergroten.

1. Vergroten naamsbekendheid

Door gebruik te maken van verschillende soorten social media vergroot je de online zichtbaarheid van jouw onderneming. Door veel te posten en te richten op je doelgroep, zal jouw onderneming opvallen, waardoor consumenten jouw merk/product eerder zullen herkennen.

2. Social media is goedkoop

Het gebruiken van social media is over het algemeen helemaal gratis. Zo kun je overal gratis bedrijfsaccounts aanmaken. Wel kun je adverteren op social media. Dit kost wel geld, maar vergroot de kans op succesvolle strategieën. Afhankelijk van jouw doel wordt er per klik betaald. Je kunt ook specifiek aangegeven welke doelgroep, leeftijd, taal of beroepen jouw berichten/advertenties zien.

3. Werving van personeel

Op social media hoop je natuurlijk de mensen te bereiken die jou interessant vinden. Zo ook mensen die misschien wel bij jou kunnen werken. Social media wordt daarom ook veel gebruikt om nieuw talent te werven. Zo kun je bijvoorbeeld op LinkedIn makkelijk vacatures zetten, om nieuw personeel te werven.

4. Expertstatus

Wanneer je verschillende platformen veel volgers krijgen, wordt je door je gebruiker automatisch gezien als een expert. Maak hier gebruik van en link dit door naar je eigen website. Daarnaast leidt de expertstatus voor meer naamsbekendheid binnen jouw volgers en concurrenten.

5. Genereer websitetraffic

Social media is een goede manier om traffic (bezoekers) naar je website te sturen. Dit kan door berichten te plaatsen die weer doorlinken naar jouw website. Zorg er dus voor dat de berichten die je post een link hebben naar je website.

6. Invloed op vindbaarheid

Goed gebruik van social media draagt bij aan een goede vindbaarheid van jouw bedrijf. Door verschillende platformen te integreren krijgt jouw website meer autoriteit. Hierdoor wordt je ranking in Google verbeterd. Wat hierbij een grote factor speelt is linkbuilding. Door verschillende dingen aan elkaar te linken, wordt je SEO beter.

Al met al is social media een uitstekend marketinginstrument. Door de vrije keuzes die je als bedrijf hebt op social media kun je veel bekendheid genereren en in contact komen met je doelgroep. Veel bedrijven hebben echter zelf te weinig tijd om hun social media te beheren. Zij kiezen er dan voor om dit uit te besteden bij een expert. Dit levert dan ook betere resultaten op. Bent u benieuwd wat Ovation voor u kan betekenen op gebied van social media? Neem dan eens een kijkje bij onze dienst social media.

Mathijs Vermeulen | Founder | Ovation Digital Agency

Mathijs Vermeulen is sinds 2020 mede-oprichter van Ovation Digital Agency, een bureau gespecialiseerd in online marketing. Zijn kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn studie en dit vervolgens toegepast in verschillende projecten.

Artikelen die u ook interessant kan vinden

Online marketing
September 3, 2020

Het belang van social media voor jouw onderneming

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is nog steeds een relatief jong iets en het blijft altijd in beweging.
Online marketingUncategorizedWebdevelopment
February 27, 2020

Hoe verbeter je de vindbaarheid van je website?

Een website kan op veel verschillende manieren gevonden worden. Er zijn veel aspecten waar je naar moet kijken als je goed vindbaar wilt zijn bij zoekmachines zoals Google en Bing.
Online marketingUncategorizedWebdesignWebdevelopment
August 27, 2020

Belangrijke factoren van een goede website

Een website (laten) maken of je bestaande website een opfrisbeurt geven is niet makkelijk. Waar moet er rekening mee gehouden worden bij het maken van een website?

Direct weten waar uw kansen liggen en wat wij voor u kunnen betekenen?

Ovation is een full service digitaal bureau, gespecialiseerd in digitale communicatie, creatie en productie. Ons enthousiaste team werkt gedreven en geïnspireerd aan originele eindproducten en projecten voor onze opdrachtgevers. Daag ons uit en kijk wat wij ook voor ú kunnen betekenen!