Het belang van social media voor jouw onderneming

Mathijs Vermeulen – 25 augustus 2020

Online marketing
Social media

Waarom is social media belangrijk voor jouw onderneming?

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is nog steeds een relatief jong iets en het blijft altijd in beweging. Zo komen er nieuwe platformen bij, en zwakken andere platformen af. Social media is niet alleen voor particulieren leuk, maar ook voor jouw onderneming. Zo biedt het de kans om makkelijk in contact te komen met jouw doelgroep en daarnaast kun je je naamsbekendheid vergroten.

Het belang van social media voor jouw - Ovation Digital Agency onderneming

1. Vergroten naamsbekendheid

Door gebruik te maken van verschillende soorten social media vergroot je de online zichtbaarheid van jouw onderneming. Door veel te posten en te richten op je doelgroep, zal jouw onderneming opvallen, waardoor consumenten jouw merk/product eerder zullen herkennen.

2. Social media is goedkoop

Het gebruiken van social media is over het algemeen helemaal gratis. Zo kun je overal gratis bedrijfsaccounts aanmaken. Wel kun je adverteren op social media. Dit kost geld, maar vergroot de kans op succesvolle strategieën. Afhankelijk van jouw doel wordt er per klik betaald. Je kunt ook specifiek aangegeven welke doelgroep, leeftijd, taal of beroepen jouw berichten/advertenties zien.

3. Werving van personeel

Op social media hoop je natuurlijk de mensen te bereiken die jou interessant vinden. Zo ook mensen die misschien wel bij jou kunnen werken. Social media wordt daarom ook veel gebruikt om nieuw talent te werven. Zo kun je bijvoorbeeld op LinkedIn makkelijk vacatures zetten, om nieuw personeel te werven.

4. Expertstatus

Wanneer je verschillende platformen veel volgers krijgen, word je door je gebruiker automatisch gezien als een expert. Maak hier gebruik van en link dit door naar je eigen website. Daarnaast leidt de expertstatus voor meer naamsbekendheid binnen jouw volgers en concurrenten.

5. Genereer websitetraffic

Social media is een goede manier om traffic (bezoekers) naar je website te sturen. Dit kan door berichten te plaatsen die weer doorlinken naar jouw website. Zorg er dus voor dat de berichten die je post een link hebben naar je website.

6. Invloed op vindbaarheid

Goed gebruik van social media draagt bij aan een goede vindbaarheid van jouw bedrijf. Door verschillende platformen te integreren krijgt jouw website meer autoriteit. Hierdoor wordt je ranking in Google verbeterd. Wat hierbij een grote factor speelt is linkbuilding. Door verschillende dingen aan elkaar te linken, wordt je SEO beter.

Al met al is social media een uitstekend marketinginstrument. Door de vrije keuzes die je als bedrijf hebt op social media kun je veel bekendheid genereren en in contact komen met je doelgroep. Veel bedrijven hebben echter zelf te weinig tijd om hun social media te beheren. Zij kiezen er dan voor om dit uit te besteden bij een expert. Dit levert dan ook betere resultaten op. Bent u benieuwd wat Ovation voor u kan betekenen op gebied van social media? Neem dan eens een kijkje bij onze dienst social media.

Mathijs Vermeulen - Online marketing & Business
Mathijs Vermeulen | Founder | Ovation Digital Agency

Mathijs Vermeulen is sinds 2020 mede-oprichter van Ovation Digital Agency, een bureau gespecialiseerd in online marketing. Zijn kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn studie en dit vervolgens toegepast in verschillende projecten.

Artikelen die u ook interessant kan vinden

Filter

Hoe zal een perfect geschreven tekst uw onderneming helpen - Ovation Digital Agency
Online Optimalisatie

Hoe zal een perfect geschreven tekst uw onderneming helpen?

Een goede tekst is het kloppende hart van iedere website. En of een tekst nou kernachtig of uitgebreid beschreven wordt, catchy of juist heel relevant, tekst is de essentie van iedere goede website.
Wat is e-mailmarketing en hoe wordt het gebruikt - Ovation Digital Agency
Online CampagneOnline Strategie

Wat is e-mailmarketing en hoe wordt het gebruikt?

Een goede manier om uw bedrijf online te promoten, is om contact te maken met (potentiële) klanten via e-mail. Mensen gebruiken over de hele wereld hun e-mail minstens één keer, zo niet twee keer per dag.
Wat is SEA en hoe kan het u helpen - Ovation Digital Agency
Online CampagneOnline Optimalisatie

Wat is SEA en hoe kan het u helpen?

Hoewel zoekmachine optimalisatie u kan helpen om op natuurlijke wijze verkeer te verwerven, kan het soms een tijdje duren voordat de resultaten zichtbaar zijn.

Direct weten waar uw kansen liggen en wat wij voor u kunnen betekenen?

Ovation is een full service digitaal bureau, gespecialiseerd in digitale communicatie, creatie en productie. Ons enthousiaste team werkt gedreven en geïnspireerd aan originele eindproducten en projecten voor onze opdrachtgevers. Daag ons uit en kijk wat wij ook voor ú kunnen betekenen!