Hoe verbeter je de vindbaarheid van je website?

Mathijs Vermeulen – 25 augustus 2020

Online marketing
Social media
Web development

Vier belangrijke factoren waarmee je jouw website beter vindbaar maakt

Een website kan op veel verschillende manieren gevonden worden. Er zijn veel aspecten waar je naar moet kijken als je goed vindbaar wilt zijn bij zoekmachines zoals Google en Bing. In onderstaande punten wordt uitgelegd waar je bij online optimalisatie aan moet denken. Zoekmachines werken met reputatie. Dit houdt dat als je een website hebt je dingen goed of fout kan doen. Door dingen goed te doen scoor je hoger, door dingen fout te doen ga je omlaag. Reputatie werkt op lange termijn, dit houdt in dat je zorgvuldig en bewust keuzes moet maken.

1. SEO (Search Engine Optimization)

De eerste stap van een goed vindbare website is SEO (Search Engine Optimization). Eigenlijk is dit het optimaliseren van websites, zodat ze hoger worden getoond bij zoekopdrachten in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google of Bing. Achter SEO zitten verschillende technieken, die samengebundeld ervoor zorgen dat je algemene SEO waarde van je website omhoog gaat. De eerste techniek bestaat uit de belangrijkste zoekwoorden. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt naar ‘Fietsenmaker Venlo’, en jij een fietsenmaker in Venlo hebt, dan wil je met je website in de zoekopdracht getoond worden. Door aan Google te laten zien dat jouw pagina relevant is, met de juiste zoekwoorden, plaatst de zoekmachine jouw website hoger in de lijst. Daarnaast moet je op de website duidelijke en relevante content plaatsen. Google ziet in welke mate jouw content relevant is, waarop ze hun rangschikking aanpassen. Een andere en zeer belangrijke techniek is linkbuilding. Omdat de zoekmachines alle websites gelijk willen behandelen, kunnen ze moeilijk zien welke belangrijker is dan de ander. Het kijken naar de links is toch een manier om te kijken welke pagina relevanter is. Door al deze technieken juist toe te passen wordt er het meest uit SEO gehaald.

2. SEA (Search Engine Advertising)

Search Engine Advertising (SEA) betekent het kopen van advertentieruimte naast de natuurlijke organische zoekresultaten. Elke keer dat iemand op een advertentie klikt, kost dit jou een bepaald bedrag. De kosten per klik zijn afhankelijk van de kwaliteit van het zoekwoord en de concurrentie in de zoekopdracht. Het doel van SEA is om zoveel mogelijk impressie te genereren en uiteindelijk zoveel mogelijk klikken op je advertentie te krijgen. Een goede manier om je vindbaarheid, en uiteindelijk conversie, te verhogen!

3. Content marketing

Het bieden van relevante informatie voor je doelgroep staat centraal; dat is content marketing. Deze vorm van marketing is een manier om de vindbaarheid van je website te verhogen. Dit kan door bijvoorbeeld content te maken zoals blogs, podcasts, nieuwsbrieven of whitepapers. Door de bezoekers die je hierdoor krijgt en de interne links (linkbuilding) die gekoppeld worden aan je website, wordt de vindbaarheid van je website verhoogd. Daarnaast is content marketing duurzaam, multi-inzetbaar en natuurlijk waardevol voor je doelgroep. Zeer interessant om de vindbaarheid van je website te verhogen.

4. Social media

De perfecte content zorgt voor interactie. Op social media kun je pagina’s of artikelen van jouw website delen, waardoor er meer bezoekers naar jouw website komen. En hoe meer bezoekers, hoe beter de vindbaarheid van jouw website. Daarnaast is social media ook een goede manier van linkbuilding. Dus als er dingen geplaatst worden die verwezen worden naar je eigen site, bepaalt Google hoe relevant hij jouw website voor de bezoekers vindt.

Al met al zijn er genoeg manieren om je website beter vindbaar te maken. Bovenstaande punten zijn belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Toch zijn er nog veel meer technieken om je website beter vindbaar te maken. Wil jij de vindbaarheid van je website vergroten? Ovation helpt je graag met het vinden en toepassen van relevante technieken.

Mathijs Vermeulen | Founder | Ovation Digital Agency

Mathijs Vermeulen is sinds 2020 mede-oprichter van Ovation Digital Agency, een bureau gespecialiseerd in online marketing. Zijn kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn studie en dit vervolgens toegepast in verschillende projecten.

Artikelen die u ook interessant kan vinden

Online marketing
September 3, 2020

Het belang van social media voor jouw onderneming

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is nog steeds een relatief jong iets en het blijft altijd in beweging.
Online marketingUncategorizedWebdesignWebdevelopment
August 27, 2020

Belangrijke factoren van een goede website

Een website (laten) maken of je bestaande website een opfrisbeurt geven is niet makkelijk. Waar moet er rekening mee gehouden worden bij het maken van een website?
Online marketingUncategorizedWebdevelopment
February 27, 2020

Hoe verbeter je de vindbaarheid van je website?

Een website kan op veel verschillende manieren gevonden worden. Er zijn veel aspecten waar je naar moet kijken als je goed vindbaar wilt zijn bij zoekmachines zoals Google en Bing.

Direct weten waar uw kansen liggen en wat wij voor u kunnen betekenen?

Ovation is een full service digitaal bureau, gespecialiseerd in digitale communicatie, creatie en productie. Ons enthousiaste team werkt gedreven en geïnspireerd aan originele eindproducten en projecten voor onze opdrachtgevers. Daag ons uit en kijk wat wij ook voor ú kunnen betekenen!