Hoe helpt een goede tekst uw onderneming?

Jacques-Paul Joosten – 7 november 2020

Content
Online marketing
Webdesign

Wilt u met online teksten uw concurrentie verslaan?

Een goede tekst is het kloppende hart van iedere website. En of een tekst nou kernachtig of uitgebreid beschreven wordt, catchy of juist heel relevant, tekst is de essentie van iedere goede website. U wilt vanzelfsprekend ook een goede webtekst, want u wilt immers bepaalde doelen bereiken met uw site. Maar wat is nu eigenlijk een goede tekst?

Hoe zal een perfect geschreven tekst uw onderneming helpen - Ovation Digital Agency

Keywords voor perfecte website

Tja, dat is natuurlijk afhankelijk van het doel dat u wilt behalen. We kunnen in ieder geval stellen dat op een website zonder tekst een bepaalde communicatie ontbreekt en dus zeer moeizaam verbinding tot stand komt met de bezoeker van uw website. Geen dialoog en geen actie en dus zéér zeker geen business. U wilt echter dat potentiële klanten uiteindelijk échte klanten worden en zullen kiezen voor úw producten en niet bij de concurrent gaan afnemen? Toch? Een heldere tekst is dus onontbeerlijk! Een zoekwoordenanalyse is erg nuttig vóórdat er ook maar één woord op het scherm verschijnt. Uw klanten zoeken namelijk veelvuldig via zoekmachines naar de zaken en onderwerpen die u nou juist wilt verkopen of verlenen. Een tekstschrijver weet hier alles van. Althans een professionele tekstschrijver. Helder!

Heldere webteksten

Welk doel u ook voor ogen heeft, de teksten moeten te allen tijde goed leesbaar zijn en op de juiste manier zijn opgebouwd. Uw webteksten moeten de bezoeker van uw website als het ware bij de hand nemen en effectief en efficiënt brengen naar het gewenste product. Maar dan uiteraard wel op úw website en niet op die van uw concullega. Dat moge duidelijk zijn. Een aantrekkelijke uitdaging voor uw tekstschrijver. Ook helder!

SEO voor optimale vindbaarheid

Het gebruik van de juiste keywords in een tekst via een grondige zoekwoordenanalyse is dus van wezenlijk belang. Verstandig is het dus om altijd de samenwerking aan te gaan met een tekstschrijver die ervoor zorgt dat uw SEO-teksten de beste teksten zijn die er over dit onderwerp te vinden zijn. U moet tekstueel uw concurrentie natuurlijk wel online verslaan. Overigens staat SEO voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine-optimalisatie. Het betreft dus goede, directe teksten die op een natuurlijke manier zijn geschreven met de juiste zoektermen voor optimaal internetgebruik. Ook dat is nu helder!

Activerende teksten

Dan hebben we de zoektermen gehad. Met die zoektermen gaat de tekstschrijver aan de slag om een tekst te schrijven die in eerste instantie informeert. Een goede tekst schept duidelijkheid door eerlijke en strakke informatie. Natuurlijk moet het einddoel van de tekst en de website zijn dat de bezoeker wordt overtuigd en uiteindelijk wordt geactiveerd om actie te ondernemen. Dat lukt echter alleen als een tekst duidelijk informatie verschaft wat o.a. assortiment, speciale aanbiedingen, leveringsmogelijkheden en beschikbare betaalmethodes betreft. U moet met de gekozen webwoorden het vertrouwen winnen van uw huidige en nieuwe klanten. Ze moeten bij u bestellen bij niemand anders. Activeren door te informeren. Het is nog steeds allemaal helder!

Verkoop stimuleren

En zo komen we op het punt van Call to Action en ook hier is een zeer belangrijke opdracht weggelegd voor uw tekstschrijver. Uw webtekst moet op strakke en transparante wijze de bezoekers van uw website of webshop de mogelijkheid bieden om klant te worden en dus bestellingen te plaatsen. Daar draait het immers allemaal om. Door een goede ‘Call to Action’ op overtuigende wijze onder woorden te brengen, trekt u simpelweg meer mensen en dat is wat we uiteindelijk allemaal willen. Verkoop stimuleren. Zo helder als kristal!

Professionele tekstschrijver

Laat u niks wijsmaken over websiteteksten. Ze zijn namelijk met voorsprong het belangrijkste onderdeel van uw website. “Mensen lezen toch niet meer en kijken toch liever naar video’s!” Nou, online lezen wij dus nog wel. Als uw bezoeker dus uw website heeft gevonden, dan blijkt dat 77% de tekst daadwerkelijk in zijn geheel leest. Ook interessant voor u is dat 80% van de bezoekers van een online video al binnen tien seconden afhaakt. Daarbij is een film natuurlijk erg moeilijk te scannen op zoektermen. Natuurlijk is een video van toegevoegde waarde voor uw website, maar de klant moet eerst de website weten te vinden om de video te bekijken. Als de voice-over tekst van de film dan ook nog eens goed is geschreven en beschreven dan is er sprake van een win-winsituatie en ook daarvoor zijn overtuigende woorden en duidelijke woorden nodig. Juist…van een goede tekstschrijver dus.

Succesvolle website

Het belang van een ervaren en professionele tekstschrijver is dus groot voor het succes van een website. Helder!

Jacques-Paul Joosten - Eigenaar van De Tekstschrijver - Ovation Digital Agency
Jacques-Paul Joosten | Eigenaar | De Tekstschrijver

Jacques-Paul Joosten runt sinds 2004 tekstbedrijf De Tekstschrijver. Hij staat bekend als een communicatieve duizendpoot met ruime ervaring in schrijven, herschrijven en corrigeren van teksten voor websites, social media, nieuwsbrieven, persberichten, artikelen, folders en brochures.

Artikelen die u ook interessant kan vinden

Filter

Hoe zal een perfect geschreven tekst uw onderneming helpen - Ovation Digital Agency
Online Optimalisatie

Hoe zal een perfect geschreven tekst uw onderneming helpen?

Een goede tekst is het kloppende hart van iedere website. En of een tekst nou kernachtig of uitgebreid beschreven wordt, catchy of juist heel relevant, tekst is de essentie van iedere goede website.
Wat is e-mailmarketing en hoe wordt het gebruikt - Ovation Digital Agency
Online CampagneOnline Strategie

Wat is e-mailmarketing en hoe wordt het gebruikt?

Een goede manier om uw bedrijf online te promoten, is om contact te maken met (potentiële) klanten via e-mail. Mensen gebruiken over de hele wereld hun e-mail minstens één keer, zo niet twee keer per dag.
Wat is SEA en hoe kan het u helpen - Ovation Digital Agency
Online CampagneOnline Optimalisatie

Wat is SEA en hoe kan het u helpen?

Hoewel zoekmachine optimalisatie u kan helpen om op natuurlijke wijze verkeer te verwerven, kan het soms een tijdje duren voordat de resultaten zichtbaar zijn.

Direct weten waar uw kansen liggen en wat wij voor u kunnen betekenen?

Ovation is een full service digitaal bureau, gespecialiseerd in digitale communicatie, creatie en productie. Ons enthousiaste team werkt gedreven en geïnspireerd aan originele eindproducten en projecten voor onze opdrachtgevers. Daag ons uit en kijk wat wij ook voor ú kunnen betekenen!