Wat is e-mailmarketing en hoe wordt het gebruikt?

Mathijs Vermeulen – 25 oktober 2020

Online campagne
Online marketing

‘’Een van de beste en goedkoopste marketingmethode ter wereld’’

Een goede manier om uw bedrijf online te promoten, is om contact te maken met (potentiële) klanten via e-mail. Mensen gebruiken over de hele wereld hun e-mail minstens één keer, zo niet twee keer per dag. Dit is dus een zeer goede manier om in contact te komen met mensen om uw product of dienst te laten zien. En dat is ook direct het doel van e-mailmarketing.

Wat is e-mailmarketing en hoe wordt het gebruikt - Ovation Digital Agency

Wat is e-mailmarketing?

De hoofdgedachte van e-mailmarketing is het promoten van uw product of diensten door middel van e-mail. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld informatie middels een nieuwsbrief naar uw klanten te sturen, om hun op de hoogte te houden. Naast bedrijfsinformatie kan er ook gedacht worden aan exlusieve aanbiedingen of promoties, die u deelt in uw klantenbestand.

E-mailmarketing blijkt een zeer goede manier te zijn om in contact te blijven met uw doelgroep. Daarnaast kunnen mensen beloond worden als ze u online volgen. Bij veel opdrachtgevers zie ik ook dat het bedrijf naar een hoger niveau getild wordt.

Hoe werkt het?

Een eerste stap voor e-mailmarketing kan zijn door opt-in formulieren aan te maken die u op uw website toevoegt. Alle mensen die deze formulieren invullen, komen op de e-maillijst. Hou in uw achterhoofd dat mensen niet voor niets deze formulieren invullen. Daarnaast kan er bijvoorbeeld ook een gratis e-book aangemaakt worden, die leads kunnen aanschaffen in ruil voor hun e-mailadres. Alle adressen die u met deze methode(s) werft, worden naar een e-mail database gestuurd. Wanneer u een bepaalde groep wil targeten, gebruikt u deze database om de gewenste mensen te bereiken. Het is mogelijk om deze e-mail database op te splitsen in verschillende groepen, oftewel verschillende e-mail lijsten. Hierdoor gaat targeting veel makkelijker.

Welke e-mail marketing tools zijn er?

Als u een goede en juiste e-mail marketing campagne op wilt zetten, dan moet de juiste tool gebruikt worden. Enkele bekende en goede e-mail marketing programma’s zijn Mailchimp, Benchmark, HubSpot, Drip, Sendinblue, Campaign Monitor, Active Campaign en Active Trail. Elke bedrijf heeft zijn eigen behoefte, zo past er overal wel een apart programma bij. Deze programma’s helpen u met het ordenen en opslaan van e-mailadressen, het opmaken en versturen van e-mail en tot slot het analyseren en monitoren van de resultaten.

Wat zijn de voordelen van e-mailmarketing?

Het gebruiken van e-mailmarketing heeft vele voordelen. Ik zet ze even voor u op een rijtje:
– E-mailmarketing is erg goedkoop en geeft een verbazingwekkend rendement op uw investering;
– Het is mogelijk om gerichte berichten af te leveren;
– Het is makkelijk om te beginnen met een campagne, er zijn ten slotte veel goede e-mailmarketing tools;
– Er is veel controle over wie het doelwit is en hoe ze bereikt worden;
– E-mailmarketing kan worden gebruikt voor een wereldwijd publiek.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een manier om uw bedrijf te laten groeien, is e-mailmarketing zeer interessant om naar te kijken. Het is goedkoop en daarnaast is er veel controle over wie er bereikt wordt. Er wordt aangeraden om met e-mailmarketing te werken, aangezien het een van de beste marketingmethode ter wereld is. E-mailmarketing kunt u volledig naar uw wens invullen, en met het juiste programma voor uw onderneming is het de perfecte manier om uw product en of dienst te promoten.

Mathijs Vermeulen - Online marketing & Business
Mathijs Vermeulen | Founder | Ovation Digital Agency

Mathijs Vermeulen is sinds 2020 mede-oprichter van Ovation Digital Agency, een bureau gespecialiseerd in online marketing. Zijn kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn studie en dit vervolgens toegepast in verschillende projecten.

Artikelen die u ook interessant kan vinden

Filter

Hoe zal een perfect geschreven tekst uw onderneming helpen - Ovation Digital Agency
Online Optimalisatie

Hoe zal een perfect geschreven tekst uw onderneming helpen?

Een goede tekst is het kloppende hart van iedere website. En of een tekst nou kernachtig of uitgebreid beschreven wordt, catchy of juist heel relevant, tekst is de essentie van iedere goede website.
Wat is e-mailmarketing en hoe wordt het gebruikt - Ovation Digital Agency
Online CampagneOnline Strategie

Wat is e-mailmarketing en hoe wordt het gebruikt?

Een goede manier om uw bedrijf online te promoten, is om contact te maken met (potentiële) klanten via e-mail. Mensen gebruiken over de hele wereld hun e-mail minstens één keer, zo niet twee keer per dag.
Wat is SEA en hoe kan het u helpen - Ovation Digital Agency
Online CampagneOnline Optimalisatie

Wat is SEA en hoe kan het u helpen?

Hoewel zoekmachine optimalisatie u kan helpen om op natuurlijke wijze verkeer te verwerven, kan het soms een tijdje duren voordat de resultaten zichtbaar zijn.

Direct weten waar uw kansen liggen en wat wij voor u kunnen betekenen?

Ovation is een full service digitaal bureau, gespecialiseerd in digitale communicatie, creatie en productie. Ons enthousiaste team werkt gedreven en geïnspireerd aan originele eindproducten en projecten voor onze opdrachtgevers. Daag ons uit en kijk wat wij ook voor ú kunnen betekenen!